• Volg ons

    op Facebook

Inloggen Lid

Welkom terug! Login om verder te gaan
Log in met Facebook

Inschrijven

Geen korting meer missen? Vul hier je gegevens in! Je ontvangt van ons 1x per week een overzicht van je account in je mailbox.

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord vergeten? Maakt niet uit wij regelen het voor je

Je krijgt nog geen cashback!

Je bent nog niet ingelogd. Hierdoor mis je de cashback. Nog geen lid........ schrijf je dan binnen een paar seconden snel in!


Naar winkel zonder de cashback

Cashback bij Albelli Cashback Bol.com Cashback Drogisterij.net Cashback Expert Cashback Coolblue Cashback Groupon Cashback Hema Cashback ICI Paris XL Cashback Media Markt Cashback Essent
Thuiswerken; droom of nachtmerrie?

Thuiswerken; droom of nachtmerrie?

Thuiswerken; droom of nachtmerrie

Thuis werken. De voordelen lijken bijna eindeloos. Niet meer vroeg opstaan om vervolgens door de files heen je werk proberen te bereiken. Geen chagrijnige chef en collega’s aan wie je continue moet aanpassen. Zelf je tijd indelen en alleen werken wanneer je er zelf zin in hebt. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook?  

Zelf kiezen?

Of thuis werken iets moois is of niet hangt er vooral vanaf of je er zelf voor gekozen hebt of niet. In Nederland is het aantal zzp’ers de afgelopen jaar enorm gestegen. Het vervelende daarbij is, is dat veel van hen helemaal geen zzp’er wilden worden. Het zijn allemaal mensen die bijvoorbeeld eerst bij een bouwbedrijf werkten, daar zijn ontslagen en toen voor zichzelf zijn begonnen om toch rond te kunnen komen. Hetzelfde geld voor thuis werken. Doe je het omdat je het leuk vindt? Of doe je het omdat je geen andere keus hebt?  

Nadelen

Voor de laatste categorie zullen de nadelen dan ook sterker wegen dan de eerder genoemde voordelen. Want nadelen zijn er ook zeker. Er zijn namelijk maar heel weinig soorten thuiswerk waarin je een gegarandeerd inkomen hebt. Het gaat bijna allemaal om freelance werk en dus kan je salaris per maand ongelooflijk variëren. Dat is niet zo fijn als je wel iedere maand je huur of hypotheek moet betalen en als je nog drie kinderen rond hebt lopen die ook hun kosten hebben. Thuis werken, of flexwerken, kan enorm veel druk en stress met zich meebrengen en je continue het gevoel geven dat je moet presteren. Zelf je werk bepalen is dan geen optie. Zoveel mogelijk werken als mogelijk is, is dan veel waarschijnlijker.  

Combinatie

Een veel betere combinatie is het hebben van een parttime betaalde baan in combinatie met thuis werken. Je inkomen is dan voor een belangrijk deel al verzekerd en het geld dat je thuis verdient is veel meer een extra, dan een noodzaak. Op deze manier verlaag je de werkdruk natuurlijk aanzienlijk en heb je ook de luxe om slechte opdrachten te weigeren. Dit kan je veel meer controle geven en daardoor waarschijnlijk ook veel meer werkplezier. Is thuis werken dus een ideale baan? Ja, maar alleen als je er zelf voor kiest.

Plaats een reactie