• Volg ons

    op Facebook

Inloggen Lid

Welkom terug! Login om verder te gaan
Log in met Facebook

Inschrijven

Geen korting meer missen? Vul hier je gegevens in! Je ontvangt van ons 1x per week een overzicht van je account in je mailbox.

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord vergeten? Maakt niet uit wij regelen het voor je

Je krijgt nog geen cashback!

Je bent nog niet ingelogd. Hierdoor mis je de cashback. Nog geen lid........ schrijf je dan binnen een paar seconden snel in!


Naar winkel zonder de cashback

Cashback bij Albelli Cashback Bol.com Cashback Drogisterij.net Cashback Expert Cashback Coolblue Cashback Groupon Cashback Hema Cashback ICI Paris XL Cashback Media Markt Cashback Essent
Arme student? Tel uit je winst!

Arme student? Tel uit je winst!

Arme student? Tel uit je winst!

Als student in Nederland heb je het zo slecht nog niet. Tenminste, over het algemeen dan. Ondanks de bezuinigingen op de studiefinanciering hoef je als student helemaal niet zo’n slecht leven te leiden. Veel bedrijven en instellingen hebben namelijk te doen met de ‘arme’ student en bieden soms behoorlijke kortingen aan op hun producten voor studenten. Maar waarom doen bedrijven dit eigenlijk? En zijn studenten echt wel zo arm?  

Zijn studenten arm?

Het antwoord daarop is helaas ja. Het gemiddelde inkomen van een uitwonende student was in 2012 ongeveer duizend euro en de uitgaven ongeveer elfhonderd euro. Tja, of dat nu komt omdat studenten niet goed met geld om kunnen gaan is daarbij natuurlijk ook de vraag, maar feit is wel dat studenten zeker niet veel overhouden. Bovendien is een groot gedeelte van het inkomen dat ze tegenwoordig krijgen een lening, die ze dus zullen moeten terugbetalen. Studenten die zich daar goed van bewust zijn zullen dus proberen om zo min mogelijk te lenen en zo veel mogelijk bij te verdienen via een bijbaan naast hun studie.  

Twee banen

Je kunt je wellicht goed voorstellen dat het bestaan van een student best stressvol en hectisch kan zijn. Ten eerste zorgen voor goede cijfers en ten tweede zorgen voor genoeg geld om rond te kunnen komen. Het is eigenlijk alsof je twee banen met elkaar moet zien te combineren. Bovendien zou studeren ook nog een tijd moeten zijn waarin je kunt genieten van het studentenleven door lid te worden van een studentenvereniging en af en toe eens in een café te gaan zitten met je vrienden. Allemaal activiteiten die wel belangrijk zijn, maar geen prioriteit.  

Korting

Dat bedrijven vervolgens korting geven speciaal voor studenten is dan misschien ook wel een erg aardige geste en misschien zelfs wel noodzaak. Simpelweg omdat de student het product anders helemaal niet kan betalen. Denk maar eens aan een smartphone of laptop. Uiterst belangrijk om te hebben voor een student, maar zeker geen goedkope aanschaf. Verder zijn er ook vaak kortingen op specifieke studentenproducten zoals rugtassen en toegangskaarten voor musea en andere instellingen. Uiteraard heeft ook het bedrijf zelf hier belang bij. Studenten zijn de toekomstige consumenten. Bouw je nu alvast een band met hen op, dan is de kans groot dat ze ook later bij je gaan kopen. Als ze wel genoeg geld hebben.

Ook een leuke optie is:

Door je in te schrijven op deze site verdien je cashback op al je aankopen. Nu koop je zelf misschien niet zoveel op internet maar stel je voor dat je hele familie via jou account alles besteld. Dan verdien je al snel een paar duizend euro per jaar extra bij. Schrijf je hier binnen 2 minuten in en kijken of jou favoriete winkel er ook tussen zit er zijn er ruim 3500 aangesloten dus dat zal best wel.  

Plaats een reactie