• Volg ons

    op Facebook

Inloggen Lid

Welkom terug! Login om verder te gaan
Log in met Facebook

Inschrijven

Geen korting meer missen? Vul hier je gegevens in! Je ontvangt van ons 1x per week een overzicht van je account in je mailbox.

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord vergeten? Maakt niet uit wij regelen het voor je

Je krijgt nog geen cashback!

Je bent nog niet ingelogd. Hierdoor mis je de cashback. Nog geen lid........ schrijf je dan binnen een paar seconden snel in!


Naar winkel zonder de cashback

Cashback bij Albelli Cashback Bol.com Cashback Drogisterij.net Cashback Expert Cashback Coolblue Cashback Groupon Cashback Hema Cashback ICI Paris XL Cashback Media Markt Cashback Essent
6: Opbergtips voor een kleine ruimte

6: Opbergtips voor een kleine ruimte

Ga eens midden in de kamer staan en kijk eens goed om je heen. Wat zie je allemaal? Liggen er geen spullen op de grond? Ziet je bureau er netjes uit? Is je kast goed georganiseerd? Als je ‘ja’ kunt antwoorden op deze vragen: goed bezig! Als je geen ‘ja’ kunt antwoorden dan staan hieronder een aantal tips waarmee jij ervoor kan zorgen dat je kamer er netjes en georganiseerd uit ziet.

Hou de vloer schoon

De vloer is meestal het grootste oppervlak in je kamer. Probeer deze dus vrij te houden van spullen. Laat niks op de grond slingeren en probeer ook niet om stapels met spullen te maken op de grond. Zorg ervoor dat alleen de meubels de grond aanraken – dus ook niet een extra schoenendoos onder je kast schuiven omdat het zo gemakkelijk is.

Maak je bed op

Het grootste meubel in je kamer is waarschijnlijk je bed. Dit trekt meestal ook direct de aandacht, dus zorg ervoor dat je bed is opgemaakt. Als je wil kun je een leuk kleedje en leuke kussens aanschaffen voor op je bed, maar in principe is het rechttrekken van je dekbed al voldoende voor een opgemaakte uitstraling.

Niks in het zicht:

Een kamer kijkt vaak rommelig als er vanalles in het zicht staat. Kies daarom voor een afgesloten kast in plaats van een open kast. Achter die deuren kun je het zo rommelig maken als je zelf wil, niemand zal het zien. Heb je toch liever een open kast? Kies er dan voor om verschillende bakken op je kast te zetten. Zorg er wel voor dat deze bakken niet doorzichtig zijn, anders zie je alsnog al je spullen.

afgesloten bakken en deuren

Geef alles een vaste plek

Dit klinkt als een vrij simpele tip, maar toch is dit vrij lastig. Zorg ervoor dat elke ‘categorie’ aan spullen een eigen plek krijgt. Dus alle schoonmaakmiddelen in één bak, alle schoenen in één bak en bijvoorbeeld al je kabels en elektra in één la. Zorg ervoor dat er niet teveel spullen in een bak of la zitten zodat je het overzicht niet kwijt raakt. Een handige tip is om je bakken en lades te labelen. Plak op het label wat erin zit zodat je een gemakkelijk overzicht hebt.

Benut de ruimte

Tegenwoordig zijn er opbergmethodes voor de meest bijzondere plekken. Blokker (http://www.zerodeals.nl/merchant.aspx?id=1039) verkoopt bijvoorbeeld opbergbakken die je onder je bed kunt schuiven. Hier kun je bijvoorbeeld je winterkleren boeken in bewaren. Zorg ervoor dat je de bakken goed inricht zodat je er veel spullen in kwijt kunt. En natuurlijk zodat je straks niet uren aan het zoeken bent naar je spullen.

Gooi overbodige spullen weg

Nog een tip die heel gemakkelijk lijkt maar in de praktijk vaak tegenvalt: gooi overbodige spullen weg. Vaak heb je over de jaren heen ontzettend veel spullen opgespaard. Bij elke telefoon krijg je bijvoorbeeld een nieuwe oplader. Is het dan echt nodig om die oude nog te bewaren? Of 5 paar slippers – alleen maar omdat ze allemaal een andere kleur hebben. Zorg ervoor dat je alleen spullen in huis hebt die je ook écht gebruikt. Een goede regel is om alles weg te gooien wat je al meer dan een jaar niet hebt gebruikt.

Succes met opruimen! Het kost wat tijd maar als je efficient te werk gaat ben je binnen no-time klaar!

Plaats een reactie